Tips innan du väljer flyttfirma

Är du på gång att flytta till, från eller inom Linköping? Som en av Sveriges största städer så har Linköping en uppsjö av olika flyttfirmor. Här kan du läsa tre sätt på hur du får tag på en god, seriös flyttfirma i Linköping. 

1. Kolla upp så många flyttfirmor som möjligt. Alla flyttfirmor i Linköping har tyvärr inte webbplatser. Det finns olika anledningar till varför det är så, men den största är att dessa flyttfirmor har funnits sen långt tillbaka i tiden och det är äldre personer som driver dessa. Detta medför att skaffa en webbplats för dem inte faller naturligt. 

Bara för att de inte har någon webbplats så betyder det inte att de gör ett mindre bra jobb eller är dyra. Oftast är det tvärtom, de har lång erfarenhet och har oftast inte hängt med i prisutvecklingen på samma sätt som ett flyttföretag som är mer uppdaterat. 

2. Ring runt till så många olika flyttfirmor som möjligt och be om en offert. Efter du har fått in offert från samtliga flyttfirmor så ser du vilken som erbjuder det bästa priset och ringer runt till övriga som hade ett högre pris och frågar om de kan matcha det billigare priset. Givetvis att matcha som att ge ett ännu billigare pris. 

3. Var ute i god tid. Ett sätt att dra ner på kostnaderna när du anställer en flyttfirma är att vara ute i god tid och boka en flyttfirma så fort du får reda på in- och utflyttningsdatum. Precis som i alla andra branscher så vill företag ha framförhållning, detta leder till att de kan organisera personal och bilar på ett lättare sätt och som ”tack för hjälpen” brukar de då erbjuda ett billigare pris till dig som konsument.

Beställ våran flyttjänst i Linköping nu!