4 känsliga föremål

Linköpingflyttfirma.se listar 4 föremål som är svårare att flytta än du tror. Även om det självklart är möjligt att packa och flytta allt du äger helt utan att använda en flyttfirma, finns det några saker som kräver extra uppmärksamhet. Några av dina föremål kräver mer omsorg och andra borde inte flyttas alls. Vi som arbetar med detta har gjort det enklare för dig. För att du ska undvika att gissa vad du kan hantera själv och som kräver mer expertis, har vi gjort en liten lista över dig över fyra föremål som kan vara svåra att flytta.

Växter
Växter är en sak som kan vara svårt att flytta, men de flesta tror inte att det här är en utmaning. Vi har lång erfarenhet av vårt arbete som flyttfirma i Linköping, och vi vet mycket väl att växter är desamma som att flytta en stor jordbehållare – det kan vara gles! Lägg till extrema temperaturer och en lång körning, och resultatet är förmodligen döda växter. Det enda sättet att se till att våra växter inte påverkas av flytten är att inte flytta dem. Men de flesta av oss vill inte lämna våra växter tillbaka eller ge dem familj och vänner. Det säkraste sättet att flytta dina växter är att flytta dem till plastkrukor, speciellt om de är i keramiska krukor från tidigare. Gör detta några veckor före flytten så att de har tid att lösa sig. Då är det bäst att flytta dem i din egen bil, istället för i lastbilen från din flyttfirma. På detta sätt kan du styra temperaturen och se till att de inte rör sig så att de förstörs.

Piano
Alla som arbetar med flytt vet väldigt bra att ett piano är både tungt och utmanande att flytta. De är stora och är otympliga, men de har små och invecklade delar på insidan som lätt kan brytas. De är verkligen en riktigt rörlig massa – vilket är förmodligen varför många väljer att lämna dem när de flyttar. Om du inte vill lämna ditt piano, hyr en oss, vi kan vara den enklaste och säkraste lösningen. Om du försöker göra jobbet själv kan du orsaka allvarlig skada. Inte bara på piano, men också på dörrar och väggar. Du kan även skada dig själv eller andra som hjälper dig så det är i ditt bästa intresse att anställa en professionell.

 Akvarium
Att flytta ett akvarium fullt av fisk är en ganska uppgift. Ett akvarium är stort och tungt, och ofta överlever inte fisken flytten på grund av dåliga förhållanden under transporten. Som med växter är det svårt att flytta från din fisk. Om man följer efter ett specifikt protokoll ökar chansen att fisken överlever flytten. Töm akvariet för det mesta av vattnet, men lämna något i botten för att bevara den befintliga bakteriestammen. Flytta din fisk i små behållare eller påsar fyllda med vatten från akvariet. Detta är det bästa sättet att transportera dem. Gör ditt bästa för att ge dem så stabil transport som möjligt så att de inte läcker runt i behållaren. Detta kan orsaka stress och skada. 

Så snart som lastbilen från din flyttfirma har kommit till ditt nya hem, måste du starta akvariet så snart som möjligt. Låt behållarna som fisken är i att flyta i akvariet ett tag så att fisken kan anpassa temperaturen innan du släpper dem i vattnet. Håll ett öga på dem under de närmaste dagarna för att upptäcka några problem i tid.

Konst
 Konst är också mycket svår att flytta. I de flesta fall är arbetet antingen mycket värdefullt eller har ett stort sentimentalt värde. Det är därför viktigt att undvika skador. Om konsten är inramad kan du packa den i papper eller bubbelpack för att göra transporten så säker som möjligt. När du har packat det, kan du lägga till kartong för extra skydd. Sätt arbetet i en låda och se till att det inte går att flytta. Det här kan du göra genom att lägga i mjuka material runt förpackningen. 

Flera ramar kan säkras i samma låda, men först efter att de är förpackade och skyddade individuellt. Om din konst inte är inramad, lägg den i många bubbelplattor och placera den i en lämplig låda med förstärkt botten. Fyll på rutan med lämpligt material, vilket gör att konstverket kan röra sig och stänga toppen med band. 

Var noga med att märka alla lådor som innehåller konst. Detta säkerställer att de flyttpersonerna är extra försiktiga med dessa lådor. Även om det är svårt att flytta några föremål betyder det inte att det är omöjligt. Gör en reaserch, använd rätt verktyg och se till att du är lika väl förberedd för jobbet som möjligt. Om du inte vill lösa problemet själv kan du oss för att utföra jobbet. De är experter och kommer att se till att du får alla dina föremål från A till B.